MUUME oraz Deutscher Sportausweis GmbH rozpoczynają współpracę

Cham, Szwajcaria, 28 listopad 2016. Szwajcarska firma MUUME działająca w obszarze FinTech oraz Deutscher Sportausweis GmbH rozpoczęły współpracę. Wspólnym celem jest digitalizacja kart członkowskich przy wykorzystaniu platformy MUUME oraz stworzenie wielokanałowej oferty dla użytkowników karty, w tym mobilnych płatności za usługi.

Współpraca umożliwi precyzyjną identyfikację użytkowników/ członków programu Deutscher Sportsausweis oraz umożliwi zaoferowanie nowych usług dostępnych dzięki platformie MUUME. Ważną kwestią usprawnienie procesu zakupów u chociażby lokalnych partnerów klubów czy organizacji sportowych. Zostanie do tego wykorzystana platforma MUUME, która będzie dostępna na smartfonach. Dzięki temu kluby i organizacje sportowe zyskają wiele korzyści:

1) zwiększenie bezpieczeństwa i przejrzystości transakcji finansowych,

2) eliminacja gotówki - wszelkiego rodzaju zakupy w sklepach klubowych, restauracjach na stadionach i halach widowiskowych będą mogły zostać dokonane przy użyciu smartfona

3) ograniczenie kradzieźy gotówki i fikcyjnych faktur

Wszystkie płatności sprowadzą się do wykorzystania e-portfela dostępnego na telefonie.

Głównym celem jest zaoferowanie jednolitej platformy na terenie Niemiec, skupiającej w swoim obszarze szereg usług dla ponad 1450 organizacji sportowych, 90 000 klubów sportowych oraz ponad 27 milionó ich członków.

Deutscher Sportausweis GmbH jest wyłącznym operatorem systemu "DOSB German Sports ID", narodowego systemu identyfikacji stowarzyszonych związków i organizacji sportowych w ramach Niemieckiego Komitetu Olimpijskiego. Usprawnia wymianę ustrukturyzowanych danych pomiędzy klubami i organizacjami poprzez ujednoliconą platformę cyfrową co znacząco usprawnia współpracę pomiędzy nimi.

"Dzięki bliskiej współpracy z MUUME możemy znacząco rozwinąć platformę o nowe obszary, które otworzą nowe możliwości dla klubów i ich członków jak i innych organizaccji zrzeszonych w ramach "DOSB German Sports ID" - mówi Stephan Penz, Prezes Zarządu Deutscher Sportausweis GmbH.

Karta członkowska jest honorowana na terenie całych Niemiec. Chcemy nadać karcie członkowskiej nowy wymiar poprzez jej digitalizację. Otworzy to nowe możliwości jej zastosowania i da więcej możliwiości jej użytkownikom. Patrzę z optymizmem w przyszłość  pod kątem implementacji nowych propozycji stworzonych przez MUUME jak i DSA" - mówi Marco Samek, Prezes Zarządu MUUME.

Jest platformą digitalizującą  codzienne procesy zakupów dokonywane za pomocą smartfonów, w pełni dostosowaną do indywidualnych potrzeb klientów. Jako MUUME jesteśmy ekspertami w cyfryzacji ścieżki zakupowej (customer journey) klientów. W erze digitalizacji zwiększa się świadomość zakupowa klientów a zarazem sposób ich dokonywania: tradycyjne zakupy ustępują ich cyfrowemu odpowiednikowi przy wykorzystaniu smartfona. MUUME działa niezależnie od technologii i sposobów płatności, spełniając najwyższe standardy bezpieczeństwa.